we make markets. worldwide.

  Techtextil

  Synergi i tekstilsektoren

  Under overskrifterne ’Connecting the future’ og ’Technology crossing’ afholdes de to internationale fagmesser Techtextil 2017 og Texprocess 2017 fra den 9. til 12. maj 2017 i Frankfurt am Main. Man skal bemærke, at i år løber messerne fra tirsdag til fredag mod tidligere fra mandag til torsdag.

   

   

   

   

   

  Messenyt om Techtextil 2017

   

   

  Halplan

  Udstillere

  Messens hjemmeside

  Tilsammen udgør disse to messer verdens største messearrangement for tekniske og innovative tekstiler. Techtextil 2015 og Texprocess 2015 havde tilsammen 1.662 udstillere og cirka 42.000 internationale besøgende.

  Fokus tekniske tekstiler til rum- og luftfart

  Techtextil og Texprocess er de eneste internationale fagmesser, der samlet præsenterer hele produktudbudet inden for tekniske tekstiler, ikke-vævede materialer, innovative tekstiler samt maskiner og udstyr til produktion af tekstiler og ikke-vævede materialer. Foruden tekstilernes tekniske anvendelser omfatter Techtextil også innovative beklædningstekstiler, materialer for produktudvikling samt design og arkitektur. Specielt vil der på årets messe være fokus på tekniske tekstiler til luftfarts- og rumfartsindustrien under titlen ’Living in space’.

  Smarte tekstiler og intelligent beklædning

  Hele spektret af tekniske og intelligente tekstiler bliver præsenteret på Techtextil 2017. I den forbindelse er det interessant, at tekstiler, der er udviklet til en bestemt anvendelse, i mange tilfælde kan inspirere til nye anvendelser. Sølvcoatede fibre, der er udviklet til medicinsk brug kan eksempelvis anvendes til covers til mobiltelefoner for at beskytte mod datatyveri. Et andet godt eksempel er inden for modebranchen, hvor der på ’Ethical Fashion Show Berlin’ i januar 2017 bl.a. blev præsenteret tøj med indlagt varme, tøj med indbyggede solceller og tøj med LED-belysning. Alt dette kan ses på Techtextil 2017.

  Tekstiler til rumrejsen

  På Techtextil og Texprocess er der tekstiler til alle livets forhold – og nu også til livet i rummet. I samarbejde med Det europæiske rumfartsagentur, ESA, og Deutches Zentrum für Luft- und Raumfahrt, DLR, vil der på særudstillingen ’Living in Space’ blive vist tekniske tekstiler til luft- og rumfart. Et af højdepunkterne på særudstillingen er et område, hvor man ved hjælp af ’virtual reality’ kan komme en tur til Mars og opleve, hvordan man ved hjælp af tekniske tekstiler kan leve - og overleve - på denne planet. Udstillingen findes i hal 6.1.

  Innovativ beklædning

  ’2nd Innovative Apparel Show’ er showet, hvor unge designere fra universiteter og tekstilskoler i Frankrig, Tyskland, Italien og Portugal præsenterer deres designs ved hjælp af tekniske tekstiler og moderne produktionsmetoder over temaerne ’Textile Effects’, ’Creative Engineering’ og ’Smart Fashion’. Showet kombinerer en kommenteret præsentation på catwalken med præsentationer af de anvendte fremstillingsmetoder og materialer.

  Sidste nyt i tekstilindustrien

  Texprocess Forum er en serie af foredrag og dialogmøder, hvor førende, internationale eksperter fra industrien, forskningen og brancheforeninger informerer om udviklingstendenser i den internationale tekstilindustri. De enkelte foredrag varer kun cirka ½ time og afholdes løbende hele dagen. Emnerne i år er blandt andet: færdigbearbejdning af tekstiler, digital print, bæredygtighed og ’Product-lifecycle management’.

  Hele spektret af IT-løsninger

  På særudstillingen ’IT@Texprocess’ præsenteres de nyeste IT-løsninger til tekstilindustrien, specielt med fokus på ’fast fashion’, sporbarhed og kvalitetsstyring. Udstillerne på særudstillingen vil præsentere IT-løsninger inden for områder som eksempelvis ERP, PDM-PLM, produktions-software, software til salg og distribution, e-handel, butiksstyring, logistik og CAD. I forbindelse med særudstillingen er der en IT-Lounge, hvor man kan diskutere og slappe af i rolige omgivelser.

  Priser til de innovative

  I forbindelse med Techtextil 2017 og Texprocess 2017 afholdes der forskellige konkurrencer og uddeles en række priser. For 14. gang afholdes konkurrencen ’Textile Structures for New Building’, der fokuserer på nye ideer for anvendelse af tekniske tekstiler og tekstilarmerede konstruktioner i byggeindustrien. Endvidere uddeles de to innovationspriser: ’14th Techtextil Innovation Award’, der gives for innovative ideer og fremtidsrettede udviklinger inden for tekniske tekstiler, ikke-vævede materialer og funktionelle tekstiler og ’Texprocess Innovation Award’, der gives for innovative og fremragende ideer, teknologier og metoder inden for fremstilling af tekstiler og fleksible materialer. De prisvindende projekter vil blive præsenteret på messerne.

  Udstiller ønske

  Det er svært at få standplads på de store tyske messer, men ring os op og lad os tale om de produkter, De ønsker at udstille, eller send os en E-mail på dimex(at)dimex.dk. Vi sender Dem gerne anmeldelsesformularerne og priser.


  Techtextil Navigator er en App og guide til besøgende på Messe Frankfurts Techtextil udstilling.

  Download App'en til:

  iPhone

  Android

   

  Toolbar-Navigation